Τούρτα Σοκολάτας Σε Σχήμα Καρδιάς

Τούρτα Σοκολάτας Σε Σχήμα Καρδιάς

Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 220 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
  • 70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γραμ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι

Κρέμα
  • 250 ml γάλα
  • 25 γραμ. άνθος αραβοσίτου
  • 1 μεγάλο αυγό ή δυο μικρά
  • 70 γραμ. ζάχαρη
  • 25 γραμ. βούτυρο
  • 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ή βανίλια σε σκόνη

Μαρέγκα
  • 90 γραμ. ζάχαρη
  • 90 ζάχαρη για μαρμελάδα
  • 60 ml νερού
  • 4 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
  • 2 λευκά αυγά μεσαία

Βουτυρόκρεμα
  • 225 γραμ. άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
  • 100 γραμ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας γάλα

Για γέμιση
  • Φράουλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες



Εργαλεία

Για την σωστή υλοποίηση της συνταγής θα χρειαστείτε τα εργαλεία cake decorator και cake mold που θα τα βρείτε εδώ!



Οδηγίες

Για το παντεσπάνι
Για το παντεσπάνι σοκολάτας, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε σε 2 φόρμες στρογγυλές 22-24 εκ., τις οποίες βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα ή χρησιμοποιούμε το cake mold πάνω σε βουτυρωμένο ταψάκι και λαδόκολλα. Εμείς επιλέξαμε το cake mold ούτως ώστε το παντεσπάνι μας να γίνει σε σχήμα καρδιάς. Δείτε πως, στο σχετικό βίντεο.

Λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, αργά, σε μπεν μαρί, και την αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι για να μην έχουμε σβώλους στο μείγμα μας. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7 λεπτά δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αβγά κι ανακατεύουμε απαλά, για να μη χαθεί ο αέρας από το μείγμα. Μετά ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα απαλά.

Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια. Ισιώνουμε την επιφάνεια του μείγματος και ψήνουμε για 20 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο από το παντεσπάνι. Αν βγει η λάμα καθαρή, έχει ψηθεί καλά. Αφήνουμε τις στρώσεις από το παντεσπάνι να σταθούν για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε το cake mold και ψήνουμε το παντεσπάνι σε δύο δόσεις, ή 1 φορά, ταυτόχρονα, αν έχουμε 2 σετ.

Για την κρέμα
Σε ένα μπωλ βάζουμε το άνθος αραβοσίτου και τους κρόκους. Προσθέτουμε 75 ml από το γάλα και με ένα σύρμα ή στο μίξερ ανακατεύουμε καλά για να μην κάνει σβώλους.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα 175 ml από το γάλα, συν τη βανίλια. Προσθέτουμε όλη τη ζάχαρη αλλά δεν ανακατεύουμε γιατί έτσι κάνει ένα προστατευτικό στρώμα η ζάχαρη κάτω από το γάλα και δεν το αφήνει να βράσει! Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μία βράση. Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα από το μπωλ και ανακατεύουμε αφαιρώντας πρώτα από τη φωτιά. Με ένα σύρμα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

Επιστρέφουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε καλά συνέχεια μέχρι να πήξει. Προσπαθούμε να "ψήσουμε" την κρέμα μιας και το "αλεύρι" πρέπει να ψηθεί για να "εξαφανιστεί" η γεύση του. Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά μαγειρέματος σε πολύ σιγανή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα.

Τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Μόλις κρυώσει λίγο, η κρέμα μας είναι έτοιμη για χρήση.

Για τη μαρέγκα
Εμείς προτιμήσαμε να διακοσμήσουμε την τούρτα μας με γερμανική μαρέγκα, γιατί είχαμε απόθεμα στο ψυγείο μας από προηγούμενη συνταγή, αλλά εσείς μπορείτε να την διακοσμήσετε και με σαντιγί αν προτιμάτε. Η γερμανική μαρέγκα, η οποία τρώγεται ωμή, δε χρειάζεται ψήσιμο, έχει υπέροχη γεύση βανίλια, και είναι πολύ σταθερή για διακόσμηση. Αν επιλέξετε τη σαντιγί θα πρέπει να φροντίσετε η σαντιγί σας να είναι πολύ πυκνή και καλά χτυπημένη για να έχει σταθερότητα. Η έτοιμη σαντιγί που πωλείται σε σπρέι δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά.

Για τη μαρέγκα, χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν καλά και να σχηματίσουν κορυφές. Τους κρόκους δε θα τους χρησιμοποιήσουμε καθόλου. Βάλτε όλη τη ζάχαρη (και τα τρία είδη, δηλαδή την απλή, αυτή για τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη βανίλιας) σε ένα κατσαρολάκι στα 60 ml του νερού. Βράστε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να βράσει καλά και να φτάσει στους 120 βαθμούς. Αν η ζάχαρη σας δεν "μαγειρευτεί" καλά σε αυτό το στάδιο, η μαρέγκα σας δεν θα πήξει σωστά! Η ζάχαρή σας θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως, και να δημιουργήσει ένα πηχτό σιρόπι με πολλές φυσαλίδες. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, ακόμα καλύτερα, για ένα σίγουρο και ακριβές αποτέλεσμα. Προσθέστε αργά την μαγειρεμένη ζάχαρη στα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε στο μίξερ για 10 λεπτά πολύ καλά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τώρα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε!

Για τη βουτυρόκρεμα
Για τη βουτυρόκρεμα, το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Προτιμήστε φρέσκο βούτυρο μεγάλης πυκνότητας σε λίπος (το 82% είναι ιδανικό). Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ πολύ καλά για 3 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ασπρίζει. Προσθέστε σε δόσεις την άχνη ζάχαρη και χτυπήστε καλά. Μετά προσθέστε το γάλα και χτυπήστε ξανά σε μέτρια ταχύτητα. Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά. Το αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι ένα πολύ πηχτό και σταθερό μείγμα ώστε τα λουλούδια σας να σταθούν χωρίς προβλήματα. Μπορείτε να βάλετε τη βουτυρόκρεμα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει καλά για ακόμη μεγαλύτερη σταθερότητα πριν διακοσμήσετε. Χρησιμοποιήστε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που προτιμάτε για να διακοσμήσετε την τούρτα σας. Εμείς χωρίσαμε την βουτυρόκρεμα σε τρία μέρη, κρατήσαμε το ένα λευκό ως έχει, και βάλαμε ροζ και μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής στα άλλα δύο αντιστοίχως.

Συναρμολόγηση της τούρτας
Βάζουμε το ένα στρώμα παντεσπάνι πάνω στο σκεύος στο οποίο θα παρουσιάσουμε την τούρτα. Τοποθετούμε περιμετρικά και στο κέντρο της καρδιάς τις φράουλες σχηματίζοντας μια καρδιά χωρισμένη στα δυο. Τοποθετούμε σε κάθε ένα από τα δύο μέρη την κρέμα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι με κορνέ ζαχαροπλαστικής ούτως ώστε να μην φύγουν οι φράουλες από τη θέση τους, οι οποίες θα συγκρατήσουν την κρέμα στη θέση της. Εμείς χρησιμοποιήσαμε την σακούλα σιλικόνης πολλαπλών χρήσεων του cake decorator γι' αυτή τη δουλειά. Σκεπάζουμε με το δεύτερο στρώμα παντεσπάνι. Με μια σπάτουλα, καλύπτουμε την τούρτα μας με τη μαρέγκα (ή την σαντιγί). Χρησιμοποιούμε το cake decorator, για να δημιουργήσουμε τα λουλούδια. Εμείς χρησιμοποιήσαμε 3 διαφορετικά ακροφύσια, για κάθε διαφορετικό χρώμα (λευκό, μωβ και ροζ) στα οποία περάσαμε σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης, και γεμίσαμε την καθεμία με ένα διαφορετικό χρώμα βουτυρόκρεμας. Στο σχετικό βίντεο μπορείτε να δείτε ακριβώς πως δημιουργήσαμε τα λουλούδια μας.