Συνταγή για μαρέγκα

Συνταγή για μαρέγκα

Για να απογειώσετε τα γλυκά και τις τούρτες σας το Cake Decorator σας δίνει την δυνατότητα να φτιάξετε υπέροχες φλοράλ διακοσμήσεις, όπως έχετε δει στα σχετικά μας βίντεο που έχετε υποδεχθεί με ενθουσιασμό.

Σήμερα θα σας δώσουμε μια συνταγή για γερμανική μαρέγκα με την οποία τα λουλούδια σας θα στέκονται τέλεια πάνω στην τούρτα σας. Είναι μια μαρέγκα που χρησιμοποιείται ωμή χωρίς ψήσιμο και έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.



Γερμανική Μαρέγκα

Υλικά

  • 180 γραμ. ζάχαρη
  • 180 ζάχαρη για μαρμελάδα (jam sugar)
  • 120 ml νερού
  • 8 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας (vanilla sugar)
  • 4 λευκά αυγά μεσαία
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να πήξουν καλά και να σχηματίσουν κορυφές. Βάλτε όλη τη ζάχαρη (και τα τρία είδη, δηλαδή την απλή, αυτή για τη μαρμελάδα και τη ζάχαρη βανίλιας) σε ένα κατσαρολάκι στα 120 ml του νερού. Βράστε σε μεσαία φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να βράσει καλά και να φτάσει στους 120 βαθμούς. Αν η ζάχαρη σας δεν "μαγειρευτεί" καλά σε αυτό το στάδιο, η μαρέγκα σας δεν θα πήξει σωστά! Η ζάχαρή σας θα πρέπει να διαλυθεί πλήρως, και να δημιουργήσει ένα πηχτό σιρόπι με πολλές φυσαλίδες. Αν έχετε θερμόμετρο μαγειρικής, ακόμα καλύτερα, για ένα σίγουρο και ακριβές αποτέλεσμα. Προσθέστε αργά την μαγειρεμένη ζάχαρη στα χτυπημένα αυγά και χτυπήστε στο μίξερ για 10 λεπτά πολύ καλά μέχρι να κρυώσει το μείγμα. Τώρα είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσετε σε τούρτες και γλυκά!

Το μείγμα επαρκεί για επικάλυψη και διακόσμηση μιας μεγάλης στρογγυλής τούρτας διαμέτρου 20 εκατοστών. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.


Συμβουλές για αρχάριους:

-Ζάχαρη βανίλιας υπάρχει στο εμπόριο, είναι γνωστή αλλιώς και ως ζάχαρη με βανίλια, κυκλοφορεί σε φακελάκια των 7-10 γραμμαρίων συνήθως, θα την βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε είδη ζαχαροπλαστικής.

-Η Ζάχαρη για μαρμελάδα (γνωστή ως Jam Sugar στα αγγλικά ή Gelierzucker 2:1 στα γερμανικά) είναι ζάχαρη με προσθήκη πηκτίνης για τη δημιουργία μαρμελάδας που πήζει εύκολα. Η καλύτερη ποιότητα ζάχαρης για μαρμελάδα για τη συγκεκριμένη συνταγή μας έχει αναλογία 2 προς 1 δηλαδή αφορά αναλογία φρούτου - ζάχαρης 2 προς 1. Αν δεν βρείτε ζάχαρη μαρμελάδας μπορείτε να τροποποιήσετε την παραπάνω συνταγή και να χρησιμοποιήσετε πηκτίνη τύπου 2 προς 1 η οποία επίσης κυκλοφορεί στο εμπόριο, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και είδη ζαχαροπλαστικής. 10 γραμμάρια πηκτίνης είναι αρκετά για να δημιουργήσετε τη μαρέγκα σας. Θα την προσθέσετε σε 350 συνολικά γραμμάρια απλής ζάχαρης, 120 ml νερού κλπ και κατά τα άλλα όπως στην παραπάνω συνταγή.

Ευχαριστούμε το κανάλι Vanille Tanz για αυτή την υπέροχη συνταγή.